Wat kun je allemaal met Power BI?

Het voornaamste doel van Power BI is het duidelijk en makkelijk maken van een berg met data waar weer iets mee gedaan moet worden.

Visualiseren maakt duidelijk

Leer Power BI om data zo netjes mogelijk en zo duidelijk mogelijk te maken voor anderen mensen. Een groot voordeel van Power BI is dat het visualiseren van data vaak goed werkt voor mensen die niet helemaal thuis zijn in de data. Grafieken zijn vaak een stuk duidelijker dan percentages of platte tekst. Ook kun je met Power BI heel makkelijk laten zien dat iets wel of niet werkt omdat bijvoorbeeld een bepaalde staafgrafiek dan groter is dan een andere. Ook kunnen grafieken vaak makkelijker met elkaar vergeleken worden omdat het visueel makkelijker te zien is wat de verhoudingen tussen data zijn.

De data is overal

Of er nou een telefoon, een tablet, een computer of een groot televisiescherm wordt gebruikt, Power BI is een makkelijke tool voor verschillende devices. Ook is Power BI geïntegreerd met alle Microsoft producten waardoor je gemakkelijk van een excel bestand Power BI graphics kunt maken. Met een Power BI cursus is het nog makkelijker te begrijpen en ook te maken. 

Makkelijk in gebruik

Niet alleen is Power BI in de microsoft producten geïntegreerd, ook is het een Plug & Play systeem. Dit betekent dat het zeer makkelijk is om data in Power BI te zetten. Er zijn geen updates of lokale installaties voor nodig en kan de IT-afdeling dus makkelijk en altijd aan de slag met Power BI. Ook is Power Bi erg snel is het omzetten van data in graphics en kun je hier ook tussendoor nog mee aan de slag. Bewerk de data en dit veranderd gelijk in de grafieken.

Het is natuurlijk fijn als een tool makkelijk in gebruik is en vele voordelen heeft maar naast dat Power BI in het gebruik makkelijk en fijn is, is het ook nog eens een vrij goedkope manier van dataverwerking. Er bestaat een gratis versie die al vrij uitgebreid is. Voor de nog overige gesloten opties is er voor een paar euro per maand een betaalde versie waar alle opties gebruikt kunnen worden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *