Tips voor het verbeteren van de gezondheid van je medewerkers

Het is een doelstelling van veel werkgevers om de gezondheid van hun medewerkers zo goed mogelijk te houden. Een goede gezondheid betekent namelijk dat werknemers minder snel ziek zijn en verzuim opnemen, maar ook dat zij zin en plezier hebben in hun werk. Uiteindelijk draagt dit dan dus ook bij aan de kwaliteit van het werk. Maar hoe kun je als werkgever nu eigenlijk bijdragen aan een goede gezondheid van je medewerkers? Wij vertellen er graag meer over, lees dus snel verder!

Gezondheidscheck medewerkers

Veel organisaties houden jaarlijks een gezondheidscheck voor hun medewerkers. Hierbij wordt er gekeken naar de status van hun gezondheid en kan er tijdig worden ingespeeld als er iets aan de hand blijkt te zijn. Hiernaast vinden medewerkers het ook prettig als er een gezondheidscheck wordt gehouden. Zo vinden ze het moeilijk om er zelf naar te vragen, maar als de werkgever het aanbiedt staan zij er wel voor open.

Gezond eten

Daarnaast zal gezond eten gestimuleerd moeten worden. Investeer daarom in een kantine met gezonde hapjes in plaats van ongezonde snacks en voedingswaren. In veel bedrijfskantines wordt ongezond eten geserveerd en hierdoor zijn werknemers geneigd om sneller voor ongezond eten te kiezen. Overleg daarom eens met je cateraar hoe hier verandering in kan worden gebracht of neem zelf het initiatief.

Ziekteverzuim bespreekbaar maken

Daarnaast is het goed om alle regels rondom ziekteverzuim te bespreken. Zo weten medewerkers wat hen te wachten staat mochten zij ooit in de ziekteverzuim komen. Bespreek daarom onderdelen als eigenrisicodrager ziektewet, bedrijfsarts en re-integratie. Dit zijn onderwerpen die gewoon bespreekbaar gemaakt zouden moeten worden. Veel werknemers weten er namelijk niet veel vanaf en durven er ook niet naar te vragen. Hierbij kun je natuurlijk ook advies vragen aan een expert op het gebied van re-integratie en ziekteverzuim, zoals Xs2more.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *