Tips voor ergonomisch thuiswerken

Nu we steeds meer kunnen thuiswerken, is het natuurlijk belangrijk dat onze thuiswerkplek net zo ergonomisch wordt ingericht als onze werkplek op kantoor. Met deze 5 tips kun je thuis net zo ergonomisch werken zoals dat je op kantoor zou doen.

Tip 1

Kies voor een ergonomisch bureau. Een ergonomisch bureau is een bureau dat goed aansluit bij jouw houding en lengte, waardoor je langere tijd in eenzelfde houding kan doorbrengen. Het liefst is zo’n ergonomisch bureau verstelbaar. Met een sta zit bureau van thuiswerkwinkel kun je het bureau precies instellen op de hoogte waarbij jij lekker en goed kan werken, zonder al teveel belasting te vragen van je lichaam.

Tip 2

Haal een verstelbare bureaustoel in huis. Met een verstelbare bureaustoel kun je er veel beter voor zorgen dat je in een actieve houding zit, dan met een kapstoel of een eetkamerstoel. Een actieve houding zorgt ervoor dat je je nek, rug en schouders zo min mogelijk belast en dus op den duur allerlei lichamelijke klachten uit de weg gaat.

Tip 3

Zorg ervoor dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat. Een beeldscherm dat niet op de juiste hoogte is ingesteld, kan voor een hoop krampen en andere klachten in en rondom je nek zorgen. Na verloop van tijd zal je dan niet meer lekker kunnen werken. Daarnaast zorgt een beeldscherm op de verkeerde ingestelde hoogte ervoor dat je naar voren gaat leunen, waarbij die lichamelijke klachten weer op de loer komen te liggen.

Tip 4

Wissel regelmatig van werkhouding. Door bijvoorbeeld een staande en zittende werkhouding af te wisselen, zorg je ervoor dat je lichaam actief blijft en je doorbloeding goed blijft stromen. Met een sta zit bureau kun je heel makkelijk van houding wisselen en toch nog goed je werk blijven doen. Daarnaast zorgt het wisselen van houding ook voor een goede focus en verhoogt het je productiviteit.

Tip 5

Zorg voor structuur. Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee, maar wanneer je behoefte hebt aan ritme en structuur kan het lastig zijn. Kies er daarom voor om een vast dagritme aan te houden, zodat je weet waar je aan toe bent. Hierdoor wordt het makkelijker om werk en privé gescheiden te houden, en ‘neem je niet steeds je werk mee naar huis’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *