Speciale werkschoenen nodig voor je werk? Let op deze aspecten

werkschoenen kopen

Bij tal van beroepen is het heel normaal dat je als werknemer in speciale werkschoenen op de proppen moet komen. Dit zijn dus sowieso heel andere schoenen dan die je in doordeweekse omstandigheden in privésferen draagt. Afhankelijk van het werkveld waarin je actief bent – of gaat zijn – zullen er namelijk eisen gesteld worden aan deze schoenen. Ben je van plan om voor je nieuwe of huidige baan een nieuw paar werkschoenen te kopen? Lees dan verder om te weten waar je hierbij vooral op moet letten.

Juiste veiligheidsniveau

Zoals je misschien weet zijn er verschillende veiligheidsniveaus in relatie tot werkschoenen. Hoe hoger het veiligheidsniveau van de schoen, hoe zwaarder en gevaarlijker de werkomstandigheden dan ook mogen of kunnen zijn. Je kunt het ook omdraaien: als je baan hebt waarbij gevaren op de loer liggen, dan dienen je werkschoenen daarop te zijn uitgerust. Hoe dan ook, zaak is dat je in ieder geval werkschoenen koopt die tegemoetkomen aan het veiligheidsniveau van jouw baan. 

werkschoenen kopen

Passend bij werkzaamheden

Los van het veiligheidsniveau zul je schoenen moeten beoordelen op geschiktheid voor de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Dit is wel vooral belangrijk wanneer je tijdens je werk veel moet lopen en bewegen. Je zult dan schoenen moeten zoeken die dusdanig comfortabel zijn dat veel bewegen prima mogelijk is.

Comfortabele pasvorm

Tot slot is bij werkschoenen de pasvorm zeer belangrijk. Want ongeacht je precieze werkzaamheden, je zult deze schoenen vaak en lang achter elkaar gebruiken. Zowel aan het begin als aan het einde van de dag mag een schoen dan ook niet te los of te strak zitten. Probeer daarom ook voor een werkschoen te kiezen met een pasvorm die zich kan aanpassen aan de vorm en maat van je voeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *