Een SharePoint Intranet om collega’s samen te brengen

SharePoint Intranet

Tijdens de coronapandemie merken bedrijven steeds meer hoe belangrijk het is om een intranet te hebben. Nu medewerkers over het algemeen vanuit huis werken en collega’s elkaar dus niet meer vaak in het echt zien, is het toch handig om een plek te hebben waar medewerkers wel verbonden met elkaar blijven. Hoe kan SharePoint Intranet daarbij helpen en wat kun je er allemaal mee?

Waar dient SharePoint Intranet voor?

SharePoint Intranet is er, zoals de naam simpelweg al zegt, om dingen op te sharen (delen dus). Het is een super handig platform om met je medewerkers te blijven communiceren. Je plaatst snel en eenvoudig informatie en nieuwsberichten.

Een SharePoint voor verbinding

SharePoint Intranet dient dus om medewerkers met elkaar te verbinden. Ook vanuit huis! Het verhoogt betrokkenheid van medewerkers en daarnaast kan het ook nog eens voor meer werkplezier zorgen. Op het platform kunnen namelijk ook dingen gedeeld worden als leuke teaminformatie en verjaardagen. Zo blijven medewerkers ook van elkaars privé leven op de hoogte.

Verhoog arbeidsproductiviteit met een intranet

Naast dat het heel wat plezier voor je medewerkers oplevert, is het natuurlijk ook gewoon hartstikke nuttig om belangrijke informatie op te delen. Zo kan er informatie als notulen, reglementen, activiteiten enzovoort op geplaatst worden. Dit is niet alleen super handig, maar verhoogt ook de productiviteit van medewerkers. Welke werkgever wil dat nou niet?

Wat kun je allemaal plaatsen op SharePoint Intranet?

SharePoint Intranet heeft niet per sé een standaard indeling en dat is natuurlijk super handig! Zo kun je het intranet helemaal inrichten op basis van jouw wensen. Natuurlijk zijn er wel standaard elementen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor nieuwsberichten, afbeeldingen, bedrijfsdocumenten, verschillende pagina’s, evenementen, verjaardagen, FAQ, personen, video’s en ga zo maar door. Er zijn dus eindeloos veel mogelijkheden om het te customizen op basis van jouw behoeftes.

SharePoint Intranet voor jouw bedrijf?

Wil jij ook dat jouw medewerkers betrokken blijven bij jouw bedrijf? Ook wanneer iedereen vanuit huis werkt! En dan het personeel ook nog plezier beleeft aan het werk, terwijl ze thuis in hun eentje achter hun laptop zitten. Dan zou ik je zeker aanraden om SharePoint Intranet te gebruiken. Weet je nog niet helemaal waar je moet beginnen en hoe je zoiets maakt? Geen zorgen! Overse helpt je graag verder en vertelt je meer over de toegevoegde waarde van een intranet of laat je een demonstratie zien van de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *