Op een effectieve manier je huis verduurzamen

Heb jij recent een huis gekocht en wil je direct gaan beginnen met verduurzamen? Dan weet je als geen ander hoe lastig het is om te achterhalen waarmee je moet beginnen. Ga je eerst voor een warmtepomp of toch liever zonnepanelen? Het verduurzamen van een woning is een hele klus, waardoor het logisch is dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Om je hierbij op weg te helpen hebben wij deze blog geschreven. In deze blog lees je dan ook hoe je op een effectieve manier je huis kunt verduurzamen. Zo kan jij binnenkort direct beginnen met het moderner maken van jouw woning! 

1. Isoleren spouwmuur 

Wanneer jouw woning nog nooit eerder is verduurzaamd, dan is het verstandig om te beginnen met het isoleren van de spouwmuur. Dit is nodig aangezien een gemiddelde woning als snel zo’n 20% van de warmte verliest via de muren. Met het isoleren van de spouwmuur behoud je dan ook de warmte in huis, waardoor je energieverbruik flink zal dalen. Doordat deze manier van isoleren een lage prijs heeft en nauwelijks rommel met zich meebrengt, is dit de makkelijkste manier om te beginnen met verduurzamen. 
 

2. Zonnepanelen 

Na het isoleren van de spouwmuur is het een logische stap om te kiezen voor zonnepanelen. Inmiddels is je energieverbruik al aanzienlijk verlaagd, waardoor je natuurlijk het liefst nog meer wilt besparen op de kosten. Om dit te realiseren kan je zonnepanelen op het dak van je huis laten leggen. Hierbij is het belangrijk om van tevoren vast te stellen hoeveel stroom je nodig hebt. Aan de hand hiervan worden dan het aantal zonnepanelen berekend. Het kan gebeuren dat het dak te klein is om alle zonnepanelen te kunnen leggen. Om te kijken wat voor jouw woning de beste oplossing is, is het te adviseren om langs een expert te gaan. Nadat de zonnepanelen zijn geplaatst kan je eenvoudig je eigen energie opwekken. 

3. Aluminium kozijnen 

Heeft jouw woning nog ouderwetse houten kozijnen? Dan is het tijd om deze te vervangen voor schitterende aluminium kozijnen. Hiermee geef je niet alleen je huis een compleet andere uitstraling, maar krijg je ook een gezond binnenklimaat. De warme lucht blijft immers hangen, waardoor de kachel niet constant aan hoeft. Daarnaast zorgen aluminium kozijnen ervoor dat er constant frisse lucht in je woning komt om vervuilende stoffen af te voeren. Dit voorkomt onder andere dat ziektekiemen hun gang kunnen gaan. Wilt u een complete uitstraling in huis? Overweeg dan eens om aluminium deuren te nemen. Op deze manier ziet jouw woning er strak en modern uit. 

4. HR++ glas 

Als laatste kan je jouw huis op een effectieve manier verduurzamen door voor HR++ glas te kiezen. Inmiddels is dubbel glas in veel woningen al de standaard aangezien het niet alleen beter beschermt tegen warmte en kou, maar ook tegen geluid. Bij HR++ glas krijgt u deze voordelen ook alleen dan nog beter geïsoleerd. Doordat deze nieuwe beglazing uit drie lagen bestaat, krijgt HR++ glas een ultieme isolering. Ondanks de betere isolering kiezen de meeste huizeneigenaren niet voor deze verduurzamende oplossing. Dit komt doordat HR++ glas een relatief hoge prijs heeft en lastig te plaatsen is. Hierdoor is het verstandig om deze beglazing tegelijk met aluminium kozijnen te kiezen. Zo sla je direct twee vliegen in één klap.  
 

Met behulp van deze vier stappen is het mogelijk om je huis op een effectieve manier te verduurzamen. Je ziet namelijk direct het resultaat doordat je minder energie nodig hebt van een externe energieleverancier en je aanzienlijk bespaart op de uiteindelijke energiekosten. Het bespaarde bedrag kan je dan in andere zaken steken. Hier wordt toch iedereen gelukkig van? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *