Kies voor de zorg

Het heeft zich bewezen, loopbaanverandering is de beste antidepressiva die er is. Zit je leven in een sleur, ga ander werk doen, en je hebt een heel nieuw leven. Als je bijvoorbeeld in de techniek werkt, overweeg eens werken in de zorg. Misschien is verzorgende IG iets voor jou, of loop je bij een detacheerder tegen een vacature GZ-psycholoog aan?

Verzorgende IG

Als verzorgende sta je dichtbij de doelgroep. Je beweegt de gehele dienst tussen de hulpbehoeftigen, en dat maakt het uniek. Ga er maar vanuit dat je in een team werkt, en dat iedere dag anders zal zijn. Deze factoren zullen zorgen dat je geen spijt hebt van de loopbaanverandering, want het leven heeft een uitdaging. Het komt voor dat een verzorgende IG doorgaat leren voor verpleegkundige.

Vacature GZ-psycholoog

Van alle studierichtingen in de psychologie is GZ-psycholoog zo’n beetje het hoogste. Maar als je die studie aankan, dan is het een aanrader. Het is zo’n schoolvoorbeeld van kennis waar je buiten het werk om veel aan zal hebben. Wie wil immers niet goed omgaan met de medemens, en de kinderen goed opvoeden? Iedereen wil inlevingsvermogen hebben, en reken maar dat een GZ-psycholoog dat vermogen heeft.

Ga voor het gemak met een gespecialiseerde detacheerder in zee

Loopbaanverandering is bewust een draai aan je leven geven. Hierbinnen zijn enkele uitzonderingen, en dat is van iemand die wat anders moet gaan doen omdat zijn of haar beroep aan het uitsterven is. Maar om het jezelf makkelijk te maken, kies voor de detacheerder in de zorg, overheid, en wonen. Dan zijn de zaken, zoals pensioenopbouw, goed geregeld en kun jij je focussen op het ontwikkelen van je nieuwe skills. Mocht je op een werkplek terecht komen waar je het niet kan vinden, dan ga je direct naar de detacheerder, en zij helpen je aan een ander adres waar je aan de slag kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *