Hoe een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een zzp’er afsluiten

Het maakt niet uit of je nu een freelancer ben of een bedrijf runt, het kan een uitdaging zijn om vrij te nemen terwijl je als zelfstandige werkt. De vrijheid hebben om je eigen schema te kiezen is geweldig, maar heeft een prijs. Velen krijgen niet de luxe als de medewerkers, zoals betaalde vrije tijd. Als je als freelancer niet werkt, krijg je niet betaald. Daarom is het hebben van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen ontzettend belangrijk. Stel je voor dat je een ernstige ziekte of blessure hebt opgelopen en je maandenlang niet zou kunnen werken? Zouden jij en je gezin overleven zonder je inkomen? Voor de meesten is het antwoord nee. 

Hoe krijg je de meest voordeligste arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De beste manier om een plan van hoge kwaliteit te krijgen met relatief goedkope betalingen is om zo goed mogelijk voor je gezondheid te zorgen. Wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvraagt, zullen de meeste bedrijven vragen om een medisch onderzoek af te leggen om je gezondheid te verifiëren. Daarnaast moet je meestal ook bewijzen dat je de afgelopen twee jaar als zzp’er inkomsten hebt verdiend.

Als je een baan hebt en van plan bent om de sprong naar zelfstandig ondernemerschap te maken, neem dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering voordat je je baan opzegt om de beste deal te krijgen. 

Voorwaarden voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’er

Je verzekeringsplan wordt gedefinieerd door het volgende:

  • Premie: De prijs die je betaalt voor een verzekering.
  • Uitkering: Het bedrag dat je elke maand krijgt als je arbeidsongeschikt bent. Dit aantal ligt meestal tussen de 60% en 80% van je maandsalaris. Als bonus wordt dit bedrag niet belast.
  • Uitkeringsperiode: Het tijdsbestek waarin je een uitkering of inkomen ontvangt wanneer je niet in staat bent om te werken. Een kortlopende arbeidsongeschiktheidsverzekering is een tijdelijke van 6 maanden of minder. Een langdurige arbeidsongeschiktheidsverzekering kan een paar jaar of tot de rest van je leven duren, dat is afhankelijk van de polis.
  • Wachttijd: De hoeveelheid tijd nadat je arbeidsongeschikt bent totdat je je uitkering begint te ontvangen. 

Bron: Tulpenfonds

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *