Een elektrische of hydraulische splitter kopen?

Een houtklovermachine is een handig stuk gereedschap of een machine die wordt gebruikt om brandhout in kleine stukjes te splijten, meestal van hardhout- of zachthoutstammen die met een kettingzaag of een soortgelijke machine zijn gesneden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen en merken op de markt. Hieronder bespreken we wat een hout klover doet en wat de belangrijkste toepassingen zijn. Het belangrijkste doel van een houtklovermachine is om brandhout in kleinere stukken te splitsen, vaak één voor één.

Een hout klover voor thuisgebruik

Als u koopt voor thuisgebruik, wordt een hout klover met een hydraulisch bediende snijder aanbevolen. Dit type machine is ideaal voor iedereen die grote stukken brandhout wil zagen, maar geen kracht of spieren wil gebruiken. Sommige machines kunnen dit gemakkelijk en snel doen en gebruiken niets meer dan hun eigen vermogen, maar u zult waarschijnlijk ook een vrachtwagen nodig hebben om het naar het werkterrein te vervoeren. Hydraulische machines zijn meestal beter als u grote stukken hout wilt zagen voor thuisgebruik, hoewel u soms nog wat hulp nodig heeft bij het laden en lossen. Je hebt een goede hout klover nodig voor zowel thuisgebruik als werk.

Hydraulische splitters

Hydraulische splitters kosten over het algemeen meer dan elektrische splitters, maar er zijn enkele voordelen aan het gebruik van de eerste. Terwijl elektrische machines bijvoorbeeld meer brandstof verbruiken, gebruiken hydraulische machines slechts een fractie van de brandstof. Hydraulische houtkloverunits hebben over het algemeen ook minder onderhoud nodig en zijn veiliger dan andere soorten kloofmachines. Dit zijn slechts enkele van de dingen waar u op moet letten bij het zoeken naar een houtklover. U moet weten dat u met een elektrische houtklover in ongeveer een uur vijftien ton hout kunt kloven. Dat is best indrukwekkend als je het vergelijkt met een traditionele houtkloofmachine die constante aandacht en slagen vraagt ​​van meerdere operators. Een elektrische machine kan u ook geld besparen door u te helpen besparen op de kosten van het kopen van hout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *