De beste raamdecoratie voor een industrieel interieur

Wanneer je wel eens televisiekijkt dan heb je een industrieel interieur vast wel eens voorbij zien komen. Deze uitstraling kenmerkt zich door het rauw en stoer karakter. Niet voor niets zie je bij een industrieel interieur veel materialen zoals beton, leer, metaal, hout en baksteen terugkomen. De afgelopen paar jaren was deze interieurstijl zo populair dat de andere interieurs niet meer leken te bestaan. Vandaag de dag is hier niet veel in veranderd, want een industrieel interieur blijft mateloos populair. Toch kan het best lastig zijn om de juiste gordijnen te vinden voor deze uitstraling. Om je hiermee te helpen hebben wij de beste raamdecoratie voor een industrieel interieur voor je op een rijtje gezet. Zo hoef jij niet meer urenlang het internet af te struinen. 

1. Aluminium jaloezieën 

De meest bekende raamdecoratie voor bij een industrieel interieur zijn natuurlijk de aluminium jaloezieën. Dit komt doordat aluminium een robuust en stoer uiterlijk heeft. Hierdoor past deze raamdecoratie perfect bij een industrieel interieur. Daarnaast zijn de aluminium jaloezieën volledig onderhoudsvriendelijk. Iets waar vooral de jongeren om staan te springen. Is de raamdecoratie vies geworden? Dan kan je ze gemakkelijk schoonmaken door al het vuil te verwijderen met een vochtige doek. Wanneer aluminium toch niet helemaal jouw ding is, dan kan je ervoor kiezen om houten jaloezieën te nemen. Deze raamdecoratie heeft een warmere uitstraling en past perfect bij de andere hout elementen in jouw interieur.  

2. Gordijnen 

Natuurlijk mogen gordijnen niet ontbreken in dit lijstje. Deze raamdecoratie is al jarenlang ontzettend populair, omdat het gemakkelijk te combineren is met verschillende interieurstijlen. Dit geldt ook voor een industrieel interieur. Vandaag de dag komen gordijnen in tientallen verschillende kleuren, waardoor de donkere kleuren perfect passen bij deze interieurstijl. Hierbij kan je denken aan zwart, grijs of donkerblauw. Wil je jouw industrieel interieur een unieke uitstraling geven? Dan kan je het beste kiezen voor linnen gordijnen. Linnen beschikt over een grove weving en is daardoor uitstekend te combineren met een industriële stijl.  

3. Rolgordijnen 

Rolgordijnen staan erom bekend dat ze een strakke uitstraling hebben. Hierdoor is deze raamdecoratie uitstekend te combineren met een industrieel interieur. Kies bijvoorbeeld eens voor een rolgordijn met een grove weving voor een stoere uitstraling. Daarnaast is deze raamdecoratie verkrijgbaar in verschillende kleuren. Door voor donkere en duistere kleuren te kiezen, heb je direct een perfecte match te pakken. Wil je toch iets meer privacy in huis hebben? Dan zijn de rolgordijnen eenvoudig te combineren met gordijnen. Op deze manier voorkom je de inkijk vanaf buiten. Zoals je kunt lezen zijn de mogelijkheden voor een industrieel interieur dus minder beperkt, dan dat de meeste mensen vaak denken. Welke raamdecoratie heeft jouw voorkeur? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *