Anonimiseer documenten automatisch met software van BECIS | DIOR

De invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wet heeft nogal wat stof op doen waaien in het bedrijfsleven. De invoering van de AVG wet is een tegenbeweging tegen grote organisaties die gebruikersgegevens wereldwijd voor miljoenen verkopen aan commerciële organisaties. De doelen van de AVG gaan over de bescherming van persoonsgegevens en het mogelijk maken van het vrije verkeer van persoonsgegevens binnen de EU. Het klinkt tegenstrijdig, aan de ene kan bescherming en aan de andere kant het vrij kunnen stromen van gegevens.

Wat houdt het dan praktisch in?  

De AVG verplicht organisaties om onnodige persoonsgegevens meteen te verwijderen, of zorgvuldig te verwerken in het personeelsbeleid, zodat een persoon niet meer identificeerbaar is. Dit het heet het anonimiseren van gegevens. Met andere woorden, de informatie die wordt geanonimiseerd kan niet meer gebruikt worden om een natuurlijk persoon te kunnen  herkennen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld NAW gegevens, zoals naam, adres en woonplaats, maar ook je geboortedatum, Burgerservicenummer en alle andere typen informatie die de identiteit van een natuurlijk persoon kan duiden.

Automatisch documenten anonimiseren

Je begrijpt dat het ondoenbaar is voor ondernemingen om alle gegevens van duizenden klanten handmatig aan te passen. Dan komt een bedrijf als BECIS | DIOR heel goed van pas. BECIS | DIOR maakt anonimiseer software dat automatisch documenten anonimiseren mogelijk maakt. Met deze software verwijder je snel en eenvoudig persoonsgegevens uit verschillende typen documenten. Zo voldoe je snel en gemakkelijk aan wet- en regelgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *