Annuïteiten hypotheek berekenen

annuïteitenhypotheek berekenen

Wil je een huis kopen, dan is de kans behoorlijk groot dat je niet genoeg geld hebt om je huis in één keer te betalen. Daarom zijn er hypotheken ontwikkeld. Een van de populairste hypotheeksoorten is de annuïteitenhypotheek. Maar wat is dit precies voor hypotheek? Waar moet je rekening mee houden? En, natuurlijk, hoe werkt dat, de annuïteitenhypotheek berekenen?

Een annuïteitenhypotheek berekenen, hoe gaat dat?

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek, waarbij je iedere maand hetzelfde bedrag betaalt. Dat bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing. Hoe meer je hebt afgelost, hoe groter het aandeel aflossing wordt in hypotheek en hoe kleiner het aandeel rente. Het grote voordeel van de annuïteitenhypotheek is dat je per jaar evenveel geld kwijt bent. Het nadeel van een annuïteitenhypotheek is dat je in verhouding meer geld kwijt bent aan rente dan bijvoorbeeld bij een lineaire hypotheek.

annuïteitenhypotheek berekenen

Annuïteitenhypotheek berekenen of andere hypotheek?

Of een annuïteitenhypotheek wat voor je is, hangt sterk af van je persoonlijke financiële omstandigheden. Verwachten dat je inkomen later ongeveer even hoog zal zijn als nu, dan is het afsluiten van een annuïteitenhypotheek vaak de beste keus. Denk je dat je inkomen later lager zal zijn dan nu, dan kan je beter kiezen voor een lineaire hypotheek. Daarbij betaal je aan het begin van de hypotheek veel hogere lasten dan aan het einde.

Er zijn ook speciale vormen die optimaal gebruik maken van de renteaftrek. Denk dan bijvoorbeeld aan de spaarhypotheek. Nadeel van de spaarhypotheek is dat dit een nogal ingewikkelde hypotheekvorm is en daarom erg duur.

Berekenen annuïteitenhypotheek voordeel

De annuïteitenhypotheek heeft als voordeel dat het een redelijke eenvoudige vorm van hypotheek is en dat je per maand hetzelfde blijven betalen gedurende de looptijd van de hypotheek. Althans, als je de rente vast hebt gezet.

Wil je meer weten over annuïteitenhypotheek berekenen, kijk dan op Bankr.nl. Daar vind je antwoord op deze, en nog veel meer financiële vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *