Alle antwoorden op je vragen over muurstickers.

Muurstickers

Muurstickers zijn prachtig, uniek en veelzijdig. Ze zijn dan ook dé oplossing om je huis eens goed te versieren. Er zijn verscheidene unieke ontwerpen die je makkelijk kunt aanbrengen op een gewenste muur naar keuze. Toch zijn er nog regelmatig wat vragen over de muursticker. Begrijpelijk, maar in dit blogartikel worden ze allemaal beantwoord.

Hoe breng je muurstickers aan?

De muursticker zit vast op een muurstickervel. Heel erg kort door de bocht hoef je simpelweg alleen maar de beschermingsfolie van de sticker af te halen, de sticker tegen de muur aan te houden, er overheen wrijven met een pinpas of vinger en de beschermfolie te verwijderen. Het is best makkelijk en een muursticker ziet eruit dat het op je muur is geschilderd. 

Waar kan ik de muurstickers plakken?

Muurstickers moet je over het algemeen aanbrengen op een glad oppervlak. Je kunt ze makkelijk plakken op geschilderde muren, maar je kunt ze ook plakken op deuren, plafonds, glas, spiegels, tegels etc. Zolang het oppervlak maar glad is. Het is alleen jammer genoeg niet mogelijk om muurstickers te plakken op behangpapier.

Muurstickers

Verplaatsbaar en verwijderbaar?

Nee en ja. Ze zijn helaas niet verplaatsbaar, want dan plakken ze niet meer en het is hoogstwaarschijnlijk dat de sticker is verkreukeld. De stickers zijn echter wel verwijderbaar. Je kunt met behulp van een haardroger de stickers makkelijk opwarmen waarna je de stickers goed kunt afpellen. Met deze methode kun je de stickers simpel verwijderen zonder een residu achter te laten.

Kun ik muurstickers gebruiken nadat ik heb geverfd?

Het is beter om 4 tot 6 weken te wachten met het plakken van muurstickers aan een net geschilderde muur. Hetzelfde geldt voor een gepleisterde muur. Het duurt dan namelijk even dat de verf goed is gehecht aan de muur.

Hoe lang gaan muurstickers mee?

Vaak hebben muurstickers een minimale levensduur van zo’n 5 á 6 jaar als je deze buitenshuis gebruikt. Maar als je ze binnenshuis hebt geplakt, kunnen ze levenslang mee gaan. Wel is het belangrijk om een muursticker van goede kwaliteit te kopen, want goedkope en niet kwalitatieve stickers kunnen al na een paar jaar los komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *